Voor werkgevers
Chronische stress en burn-out begeleiding nodig in het noorden, in de driehoek van Groningen, Drachten en Assen e.o.?
Te veel hooi op de vork, te veel inspanning (stress) & te weinig ontspanning, jezelf verliezen in het werk en prive? Het zijn hedendaags veel voorkomende thema's en gelukkig steeds beter bespreekbaar in de samenleving.
Een goede medewerker verliezen door uitval is al vervelend genoeg, zowel voor de persoon zelf als voor de organisatie. Vaak zijn het de mensen die een belangrijke toegevoegde waarde in het team hebben (zoals een kartrekkers-rol), maar door te veel hooi op de vork zichzelf verliezen.
Als werkgever krijg je bij een zieke medewerker te maken met praktische zaken die geregeld en bijgehouden moeten worden en extra tijd en werk vragen. Het helpt als je dan weet dat de werknemer goede begeleiding en hulp krijgt om te herstellen, weer grip krijgt op zijn/haar leven en weet welke keuzes er gemaakt moeten worden om weer plezier te ervaren en balans te houden.
"Om als mens vanuit een fase van chronische stress en burn-out weer te kunnen bouwen aan een toekomst met een gevoel van grip op je leven is er voldoende ontspanning en hersteltijd nodig. Vanuit ontspanning ontstaat ruimte en vanuit ruimte zijn andere keuzes mogelijk. Keuzes die dichter bij de persoon zelf staan. Keuzes gemaakt met bewustzijn en veerkracht. Keuzes vanuit vertrouwen in het lijf en weten wat er nodig is om goed voor het lijf te zorgen, zodat het werk en het leven weer plezier geven!"
Mijn werkwijze
Mijn werkwijze voor chronische stress en burn-out bestaat uit een combinatie van inzichten uit de CSR-methode. Ik werk met een combinatie van wetenschappelijk onderbouwde methodes, mijn eigen achtergrond en mijn eigen ervaring. Ik werk onder andere met een digitale leeromgeving waardoor het mogelijk is om niet alleen in de sessies zelf maar ook daarbuiten makkelijk contact op te nemen. Ik ben zowel via de leeromgeving als via Whatsapp beschikbaar voor vraag en antwoord tijdens het traject.
De werkwijze is onder te verdelen in 3 fases. In deze fases gaan we aan de slag op fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en zingevings niveau. Door met deze niveaus aan de slag te gaan op verschillende momenten ontstaat er weer balans en rust in het systeem. In welke fase het coachingtraject gestart zal worden is afhankelijk van de persoon zijn of haar herstel op dat moment.
Het traject bestaat uit minimaal 7 gesprekken en zijn uit te breiden naar 10 of 13 gesprekken. In deze gesprekken staat de coachee centraal en leert de coachee weer grip over zijn of haar leven te krijgen. De afstemming over de voortgang zal daarom tussen de coachee en de werkgever blijven.
Spreekt mijn werkwijze je aan en ben je benieuwd of ik iets voor jouw organisatie of medewerker kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.
3 fasen van herstel
Wennen en accepteren
In deze fase gaan we de rust terugvinden met een aantal praktische opdrachten.
Opdrachten voor meer stress inzicht en balans in energielevels, zonder al te veel verdiepende persoonlijke onderwerpen.
Herkennen en erkennen (onderzoek & grip krijgen)
Als de rust ervaren is en de vermoeidheid afgenomen gaan we kijken wat maakt dat iemand terecht is gekomen op het punt waar hij/zij nu staat.
Er komen verdiepende en persoonlijke onderwerpen aan bod. Daarnaast kijken we welke innerlijke waarden verloren zijn geraakt en belangrijk zijn om verbinding mee te houden. De coachee krijgt weer grip op zijn/haar leven.
Toewijding aan waarden (duurzame inzetbaarheid)
Vervolgens gaan we kijken hoe deze innerlijke waarden nageleefd kunnen worden en wat er voor nodig is om dicht bij jezelf te blijven naast de rollen die de coachee vervult in het dagelijkse leven.